Třída 3.D

Pozor! Toto je archivní stránka 3.D ze školního roku 2023 - 2024.
Přejít na aktuální stránku pro tento školní rok

Aktuálně ze třídy

Spolupráce s MŠ Barevný ostrov

Žáci naší třídy se aktivně  zapojili  do spolupráce s dětmi ze školky Barevný ostrov. Naši třeťáci seznamují mladší děti s péčí  o zvířátka na školním statku, učí je krmení, čistění, atd. Tato společná spolupráce dětí, různých věkových kategorií,  rozvíjí nejen znalosti o péči o zvířátka, ale také posiluje empatii, odpovědnost a hlavně dětem přináší radost a pocit odpovědnosti.

Centra aktivit – sport

Centra aktivit tentokrát proběhla ve spolupráci nadšených rodičů, kterým moc děkujeme. Děti se dozvěděly mnoho zajímavého z oblasti sportu. V centru čtení a psaní jsem se věnovali hlavním sportovním událostem, které nás tento rok čekají: Olympijským hrám v Paříži a Euru 2024. V centru matematiky se děti seznámily s  Chat GPT a zábavnou formou počítaly jakou rychlostí běhají nejrychlejší lidé a zvířata naší planety, kolik hodin trénují profesionální sportovci každý den a jaké svaly nejvíce namáhají, atd. Děti si vyzkoušely různé sportovní technologické pomůcky a jejich ovládání.  Na profesionálním závodním kole, které si přinesl tatínek našeho žáka, který vyhrál světový…

Projekt – „Děti učí děti“

Naše třída se s radostí zapojila do projektu “ Děti učí děti „.  Žáci si hodinu českého jazyku užili trochu jinak, výuku převzali kamarádi z vyšších ročníků.  

Výroba kozího sýru z mléka od kozy Lízy

Žáci naší třídy se v hodině prvouky  zúčastnili workshopu výroby kozího sýru z čerstvě nadojeného mléka  kozy Lízy z naší školní farmy, kde pravidelně každý čtvrtek pečujeme o zvířátka. Paní učitelka ukazovala dětem postup, jak správně mléko zpracovat. Mléko nalijeme do hrnce, trošičku posolíme a začneme zahřívat, až dosáhneme teploty 75 stupňů Celsia. Tato teplota zajistí, že se v mléce nenachází žádné škodlivé látky a zároveň mléko nepřijde o zdravé složky. Mléko během zahřívání důkladně a bez přestání musíme míchat. Teplotu kontrolujeme pomocí speciálního teploměru. V momentě, kdy dosáhneme požadované teploty mléka, nalijeme do něj kyselou šťávu z citronů. Ta…